Zoom en Live Karikaturen

Zoom karikaturen

Een vrolijke toevoeging aan uw online evenement, Zoom-sessie, of Teams-vergadering. De live te volgen digitale tekeningen in kleur of zwart-wit zullen geheid zorgen voor een lach en hilariteit.

Bierviltjes

Ik teken in slechts enkele minuten uw gasten na op een bierviltje. Lekker klein, dus je stopt de minikarikatuur daarna zo in je binnenzak of tas. De achterkant van het viltje kan worden bedrukt met een eigen logo, of boodschap, wat dit populaire kleinood tot een leuk en origineel promotiegeschenk, of aandenken aan een speciale gelegenheid maakt. Bij uitstek mobiel en op 1,5 meter in te zetten.

Digitaal

Op mijn 22 inch tekentablet teken ik uw gasten na in slechts enkele minuten. De tekening kan ter plekke worden afgedrukt, of later worden gedownload. Beide kan natuurlijk ook. De tekening kan eenvoudig worden voorzien van uw bedrijfslogo of persoonlijke boodschap. Hoeveel leuker is het niet, de bezoekers van uw beursstand na afloop uw nieuwsbrief toe te sturen vergezeld van hun door mij getekende karikatuur.

Traditioneel op papier

De traditionele karikaturen teken ik in zwart-wit op A3-formaat, maar kleiner kan ook. Wanneer de tijd het toelaat, verwerk ik ook de hobby, het beroep, of een andere typerende bezigheid in de tekening.

Wilt u mij boeken?

Een karikatuurtekenaar misstaat op geen enkel privé- of bedrijfsevenement, zelfs coronaproof online, of op gepaste afstand. Karikaturen zorgen altijd voor hilariteit en plezier. Bovendien gaan de gelukkigen die worden vereeuwigd, met een vrolijk aandenken naar huis.
Ik ben al sinds 1990 professioneel als karikaturist werkzaam op evenementen in binnen- en buitenland.
Bent u benieuwd naar mijn prijzen en beschikbaarheid, neemt u dan contact met mij op via mijn contactformulier, of via een mailtje aan info@drawcase.nl, of bel met +31623831588.

Vaak Gestelde Vragen (FAQ)

De karikaturen worden met de hand getekend, alleen niet op papier, maar op een digitaal tekentablet. De aangeleverde foto´s dienen daarbij enkel als voorbeeld.

De tekeningen worden per e-mail verstuurd als JPG of PNG op hoge resolutie (300dpi) in het formaat 30 × 40 cm. Eventueel kan de tekening ook voor u geprint worden en ingelijst, of worden afgedrukt op een poster, canvas, t-shirt, of mok.

Zeker! Het is juist de bedoeling dat de geportretteerde zo treffend mogelijk wordt getekend en daar kunnen, postuur, houding, kleding, maar ook eventuele hobby´s heel belangrijk in zijn. Een bijschrift kan bijvoorbeeld ook zeker van pas komen, wanneer een bijzondere gelegenheid moet worden benadrukt.

De op deze site gehanteerde prijzen gaan in de meeste gevallen op, maar soms kun je op zoek zijn naar iets dat afwijkt van hetgeen ik standaard aanbied. Daar wil ik dan zeker naar kijken. Ik kan sowieso voor elk budget iets maken, dus leg me uit wat de bedoeling is en ik pas daar graag de prijs op aan.

De standaard levertijd is 7 dagen, maar het verdient aanbeveling niet tot het laatste moment te wachten met bestellen. Sommige periodes zijn drukker dan andere en tijdsdruk is natuurlijk nooit bevorderlijk voor het beste resultaat. Mocht u de tekening nog willen (laten) afdrukken, houd er dan rekening mee dat daar ook extra levertijd mee gemoeid is.

Natuurlijk is mijn doel uw volle tevredenheid en niets minder. Daarom pas ik graag dingen aan, die u niet bevallen. Houd u er wel rekening mee, dat ik voor een goede gelijkenis volledig afhankelijk ben van het fotomateriaal dat u mij aanlevert. Aangezien de foto´s mijn enige referentie zijn, is het eindresultaat voor het leeuwendeel afhankelijk van de foto´s die u mij stuurt. Zorg dus dat u mij de best mogelijke foto´s stuurt.

Hoewel deze website voornamelijk op karikaturen is gericht, ben ik van meerdere markten thuis. Mocht u naar een ander type tekening op zoek zijn, dan in het bestelformulier wordt aangegeven, kunt u altijd via het contactformulier contact met mij opnemen. Ik zal dan uw verzoek bekijken en zien wat ik voor u kan betekenen.

U kunt mij zeker ook inhuren als tekenaar op uw feest of evenement. Ik teken zowel digitaal, als op papier en bierviltjes. Kijk voor voorbeelden eens naar mijn portfolio. Voor prijzen en beschikbaarheid kunt u mij eenvoudig mailen via het contactformulier.

De foto´s die u mij stuurt, moeten van een behoorlijke resolutie zijn, zodat ook details goed zichtbaar zijn. Wanneer ik op een foto de kleur van de ogen kan zien, wil dat meestal zeggen dat de resolutie hoog genoeg is. Verder is het fijn, wanneer u aangeeft welke foto naar uw inzicht het meest karakteristiek is. Wilt u dat ik ook het lijfje teken, dan heb ik dus ook foto´s nodig waar de persoon in z´n geheel op staat. Moeten er andere aspecten getekend worden, zoals een bepaalde outfit, typische auto, kenmerkende gitaar, of lievelingshuisdier, daar dan ook graag foto´s van bijvoegen. Wilt u een groepstekening laten maken, heb ik foto´s nodig van alle afzonderlijke personen.

Waar het voor een fotograaf in tijd niet uitmaakt of hij één of tien personen tegelijk op ´n foto zet, geldt dat voor mij helaas niet. Iedere extra persoon op een tekening is evenveel werk als die eerste en dus zijn de extra kosten per persoon ook nagenoeg gelijk aan de kosten van die eerste. Voor een groepsportret met achtergrond betaal je natuurlijk de achtergrond maar één keer.